Restaurant Julemont

WELKOM!

Restaurant Julemont is vijf dagen per week, van woensdag 18.00-21.00u en van donderdag t/m zondag 12.00-14.00u en 18.00 – 21.00u.

Uiteraard bent u voor of na het tafelen ook van harte welkom voor een drankje in onze elegante ‘Witham Bar’.

MENUKAART BEKIJKEN
TAFEL RESERVEREN
WITHAM BAR
WIJNKELDER
PRIVATE DINING

Over Julemont

Ridder Winand van Julemont heeft een speciale plek in de geschiedenis van Château Wittem. In 1220 kocht hij het toen nog niet erg grote kasteel Wittem van de St. Jacob abdij. Zijn familie was een grote riddermatige familie uit het gebied rond Luik, met vele zijtakken, deels aangeduid als van Scavendriesch. Toen zij Wittem in bezit kregen, breidden ze het uit met een grote stenen toren bij de Sinselbeek. Het wapen van de Scavendriesch was een rood, gekarteld doornenkruis op een goudgele achtergrond. Hun wapen is nog steeds te vinden boven in het glas bij de ingang van kasteel Wittem.

Restaurant Julemont is vernoemd naar Ridder Winand van Julemont die rond 1200 met zijn familie het kasteel betrok. Met zijn gezelschap zal hij ongetwijfeld heel wat avonden aan tafel doorgebracht hebben en genoten hebben van de rijkdom, royaal gedekte tafel en riante maaltijden die in het kasteel bereid werden.

Eigenlijk is er niet eens zo heel veel veranderd. Ook wij houden ervan om onze gasten te verwennen. Ons restaurant Julemont is dan ook een plek waar het draait om samen genieten in een huiselijke en warme setting. Genieten vooral ook van de culinaire verwennerijen die onze chef Sven Nijenhuis en zijn team bereiden in de keuken van het Château. Op onze menukaart vindt u standaard een aantal Franse klassiekers waaronder verse kreeft, Foie Gras en oesters. Daarnaast wisselen seizoensgebonden gerechten en favorieten uit eigen streek elkaar regelmatig af. Wordt het een 6 gangen Château Menu, een 7 gangen Chef’s menu of kiest u liever à la carte?